Център за съзидателно правосъдие

НЕ!!! НА КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ!

Отворено писмо до Кмета на Разград Денчо Бояджиев

Граждански наблюдател следи процедурите по Закона за обществените поръчки в Лудогорието

Повод да Ви пиша за пореден път г-н Бояджиев е дългото Ви отсъствие, снимка с цветя и български зидари. Практика е да са ясни предварително победителите в „обществени поръчки“ в община Разград. Например участват две „утвърдени“ фирми, от които едната е „любимец“, а другата е в ролята на „куц кон“. Друг местен вариант е да има само един участник. Състезание с един кон… Не е истинско състезание, но пък много прилича на пародия.

Актуален пример е обществената поръчка с предмет „Основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Перистър“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“, гр. Разград“. Прогнозната стойност на поръчката е 1 583 333.33 лева без ДДС. Става ясно от публикации в медиите, че само една фирма – „Строймонтаж“, е подала оферта.

Господин Бояджиев, дали някога сте си задавали „трудния“ въпрос защо няма кандидати в обществените поръчки за милиони левове, освен три „любими“ разградски фирми?

Въпрос: Вярно ли е, че Вашият дългогодишен заместник-кмет Любомир Цонев работи като консултант в общинската администрация в Разград? Съветва ли Ви той как да работите по-добре, когато посещавате Кметството понякога?

Грее образа на Любомир Цонев на челно място пред паметника на Иван Ведър на Еньовден (24.06.2021г.). От публикация във в-к Екип 7 се информираме, че група български зидари поднасят цветя и венци на почитан свой събрат и благославят Слънцето.

Въпрос: Има ли топла връзка Любомир Цонев с фирма „Строймонтаж“, която печели постоянно обществени поръчки за милиони левове от парите на разградчани? Съществува ли (кметски) абонамент за „Строймонтаж“?

Въпрос: Любомир Цонев консултира ли кмета Денчо Бояджиев и администрацията за провеждане на процедури по Закона за обществените поръчки?

Публично е известна активната дейност на Любомир Цонев, като български зидар и масон от Лудогорието. Той с гордост позира при свои публични прояви.

Въпрос: Член ли е Любомир Цонев на Велик Приорат България на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим, на който Вие сте Командер?

Масонската ложа Командерия „Свети Андрей Първозвани” е създадена на 4 ноември 2011г. в Разград с Командер Денчо Бояджиев (https://osmth-bulgaria.org). Комплексът „Св. Андрей Първозвани”, собствена база на Командерията. е разположен в зоната за отдих на местността „Пчелина“ в гр. Разград. Разполага със зала за ритуали, параклис и винарна за свободни срещи. За разградчани в близкото минало беше любимо място за отдих да посетят ресторант „Колибите“. Сега е масонска ложа.

Въпрос: Как беше продаден ресторант „Колибите“ г-н Бояджиев?

Командер Денчо Бояджиев продължава да дължи отговор как беше сменена собствеността на много атрактивен крайградски имот, докато той беше кмет. Не е известно Прокуратурата, МВР или НАП да са проявили интерес към сделката.

Сезирам официално Прокуратурата, МВР и НАП …

Възникват и други въпроси: Акционери, управители, служители на „Строймонтаж“, както и членове на техните семейства, близки, членуват ли с Вас в масонска ложа Командерия „Свети Андрей Първозвани”?

Въпрос: Не е ли недопустим конфликт на интереси Ваши братя зидари, рицари и дами на честта да печелят често обществени поръчки за милиони левове от нашите пари и Вие да им ги давате щедро с радост?

Независимо от (не) случайното Ви отсъствие от лятната снимка на зидарите по Еньовден в Разград, известна е Вашата привързаност към строителството и градежа. Едва ли е случайно, че около Вас има доста строителни фирми.

С преливащи от щастие лица забелязваме на снимка рицарската дама Руска Вътева – заместник-кмет на Разград и рицарят Свилен Йорданов – директор на ОП „Разградлес“. Широка усмивка грее на лицето на дамата в доспехи Дияна Славова, която е усвоила пари по не една и две обществени поръчки в община Разград.

Въпрос: Вярно ли е, че назначавате скъпи приятели и братя зидари на ключови постове в администрацията? Как ще обясните на обикновените хора в Разград тази велика щедрост, подплатена с финансови привилегии?

Лакомията има ли край?

Прекратете процедурата с единствен кандидат „Строймонтаж“!

Мирише на корупция… Вони… чак до Малта…

Призовавам Прокуратурата, МВР и НАП да се самосезират!