Център за съзидателно правосъдие

Над сто души са потърсили подкрепа на горещия телефон за кризисни състояния в Разград

Над сто души са потърсили подкрепа на горещия телефон на Центъра за съзидателно правосъдие в Разград, съобщи изпълнителният директор на центъра Георги Милков. Линията, предлагаща психологическа подкрепа при кризисни състояния бе разкрита в края на март.
По думите на Милков една десета от хората, на които специалистите от Центъра са предоставили консултации са били от столицата и околностите й. Основните проблеми, за които нуждаещите се търсели съвет са били свързани с физическо насилие след употреба на алкохол. Немалко са били и жертвите на емоционално насилие.
Горещата телефонна линия на Центъра продължава да вдъхва оптимизъм на хората в Лудогорието и в страната. Всеки, който е жертва на насилие може да се обади на телефон: 0898 552 688, посочи Милков.
Той анонсира и издаването на новия сборник на Центъра за съзидателно правосъдие, „Едно сърце – две лица“. В книжката с автори Георги Милков и Мила Златева оживяват истински истории на хора, претърпели домашно насилие. Сборникът предстои да бъде представен официално в най-скоро време. Авторите смятат, че публикуването на изданието е ценно методическо пособие по консултиране и социална работа, което може да бъде полезно и в обучението и квалификацията на помагащи специалисти.

 

Разград, 23 ноември /Садет Кърова, БТА/