57ea7d576529c9.68910595.1400x1400

“ОТЧЕТНОСТТА ЗАПОЧВА С ПРОЗРАЧНОСТТА”
Джон Болтън, бивш постоянен представител на САЩ в ООН

Новини

Извършителите не участват доброволно в програми за превъзпитание и овладяване на гнева и агресията.

април 26th, 2018|Коментарите са изключени за Извършителите не участват доброволно в програми за превъзпитание и овладяване на гнева и агресията.

Законът за защита от домашното насилие не се изпълнява в своята наказваща функция.

Сдружение „Център на НПО в Разград“ представя Становище с предложения към Годишeн отчет за дейността на Областния съвет […]

Две години: домашното насилие във фокуса на обществото

февруари 8th, 2018|Коментарите са изключени за Две години: домашното насилие във фокуса на обществото

Центърът на НПО в Разград поздравява ангажираните с домашното насилие професионалисти в Лудогорието.

Защо страданието се причинява от един човек на друг?

Заслужава ли някой да бъде тормозен и бит от близките си?

Текущи проекти

Проект “Агресия, насилие, тормоз…в нашето училище?”  – финансира се от Министерството на правосъдието – декември 2016г. – юни 2017г.

Проект „Младежки информационно-консултантски център в град Разград”, Министерство на младежта и спорта, Национална програма за младежта (2016-2020), януари-декември 2017г.

Награди

награда ДОИЦентър на НПО в Разград получи Наградата ”Златен ключ” за дългогодишно, кампанийно и резултатно използване на процедурите по ЗДОИ и водене на съдебни дела за постигане на по-голяма прозрачност и публичност на дейността на местната власт и органите на местно самоуправление; за използване на информацията, получена по ЗДОИ в свои доклади и публикации, за огласяване на получената по ЗДОИ информация в местни медии. Наградата е в Категория: Неправителствена организация, най-активно упражнявала правото си на достъп до информация.

Програма Достъп до Информация връчва на церемония в Националния пресклуб на БТА, годишни награди за принос в областта на свободата на информация. По този начин ПДИ отбелязва 28 септември – Международният ден на правото да знам. още…